Rodina sa po celom dni práce stretne pri stole a hovorí o prežitom dni. Ako prvý chod tohto blogu budem ochutnávať jedlo, v tomto prípade prílohu, ktorú zvykol pripraviť môj starý otec na juhu Talianska.
Na fotografii zucchine alla scapece, prvé jedlo zľava. Typická príloha Neapolu, jednoduché na prípravu s príchuťou chladných, letných dní.
Ako pripraviť rýchle a chutné jedlo Zucchine alla scapece?
Pripravuje sa nakrájaním cukiet na plátky, varením na horúcom extra panenskom olivovom oleji. Ochutíme lístkami mäty, cesnaku a octu.
Odporúčam, aby ste cítili lepšie chute, nechajte marinovať 3 lyžiciach octu, 1 strúčik cesnaku, jemná morská soľ a lístky mäty.
Po marinovaní dobre premiešajte s vyprážanými cuketami a na pár hodín ich zakryte potravinovou fóliou. Nechajte oddýchnuť zopár hodín.
Dobrú chuť!