Na tejto fotografii nachádzam svoje túžby. To, čo rád jem, moju kultúru. Jedlo pre nás Talianov znamená veľa, rodina, priatelia, láska. Čo je to Zucchine alla scapece?
Rodina sa po celom dni práce stretne pri stole a hovorí o prežitom dni. Ako prvý chod tohto blogu budem ochutnávať jedlo, v tomto prípade prílohu, ktorú zvykol pripraviť môj starý otec na juhu Talianska.
Na fotografii zucchine alla scapece, prvé jedlo zľava. Typická príloha Neapolu, jednoduché na prípravu s príchuťou chladných, letných dní.
Ako pripraviť rýchle a chutné jedlo Zucchine alla scapece?
Pripravuje sa nakrájaním cukiet na plátky, varením na horúcom extra panenskom olivovom oleji. Ochutíme lístkami mäty, cesnaku a octu.
Odporúčam, aby ste cítili lepšie chute, nechajte marinovať 3 lyžiciach octu, 1 strúčik cesnaku, jemná morská soľ a lístky mäty.
Po marinovaní dobre premiešajte s vyprážanými cuketami a na pár hodín ich zakryte potravinovou fóliou. Nechajte oddýchnuť zopár hodín.
Dobrú chuť!