Taralli Napoletani
Rýchle Taralli Napoletani, ktoré sú mimoriadne chutné a ten, kto obľubuje pivo, si bude pochvaľovať. ???? KEĎ VYSKÚŠATE HOĎTE MI FOTO DO KOMENTU A ČI CHUTILI ????
Robte Taralli podľa postupu a budú TOP.
Čo budeme potrebovať?
-
Múka 00500g
-
Bravčová masť160g
-
Mandle100g
-
Hladká soľ1/2 lyžičky
-
Čierne mleté korenie1/2 lyžičky
-
Voda1 pohár
Vyskúšajte tento recept na originálne talianske Taralli Napoletani.
Príprava kvásku
Zmiešame 100g múky a rozdrvené kvasnice v troške vlažnej vody, vymiesine, prikryjeme a treba nechať „pracovať“ 2 hodiny.
Cesto na Taralli Napoletani
Keď je kvások pripravený, vypracujte cesto – múka, kvások, korenie, soľ a polovica z mandlí (rozdrvené), druhá polovica slúži na ozdobu, pridáme masť.
Ak je treba, postupne pridajte vodu a nechajte všetko pracovať aspoň 10 minút.
Pripravíme „špagátiky“
Keď je cesto spracované, natrháme ho a vypracujeme cca 15cm dlhé „špagátiky“ o hrúbke malíčka. Následne 2 ks „špagátov“ prepletiene do kruhu a spojíme, ozdobíme mandlami.
Necháme vykysnúť
Naše Taralli Napoletani teraz položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte vykysnúť ďaľšiu hodinku.
Taralli pečieme
Rúra vyhrejeme na 200°C – Taralli vložíme na 20 minút a potom rúru znížime na 180°C na ďaľších 20-25min (kontrolujeme).
Pasquale