Pasta e fagioli alla napoletana
Naučte sa variť úžasné Pasta e fagioli alla napoletana – neapolské cestoviny a fazuľu. Verzia inšpirovaná tradíciou Kampánie. Pre mňa veľmi blízke, keďže mám korene v Neapole.
-
Sušené biele fazule cannellini300 g
-
Bravčová kôra80 g
-
Olúpané paradajky so šťavou400 g
-
Extra panenský olivový olej80 g
-
Strúčiky cesnaku3 ks
-
Zeler80 g
-
Bobkový list2 ks
Zmiešané cestoviny sú formátom vhodným pre polievky, ktoré sa v staroveku získavali zbieraním zvyškov iných tvarov cestovín.
Používame krátke, lámane cestoviny. ???? Dôležité je, aby bola doba varenia cestovín rovnaká.
Ako pripraviť neapolské cestoviny a fazuľu:
Pri príprave cestovín a fazule začnite tým, že ich necháte 6-8 hodín namočené vo vode.
Pamätajte, že čím dlhšie majú máčanie, tým rýchlejšie sa varia. Po uplynutí doby máčania ich sceďte a opláchnite, aby ste odstránili všetky nečistoty a nalejte ich do veľkého hrnca.
Podlejeme veľkým množstvom studenej vody a pridáme bobkové listy, uvedieme do varu.
Potom trochu znížte teplotu, aby ste fazuľu domäkka uvarili asi 15 – 20 minút, len toľko, aby ste zatiaľ pripravili paradajkovú omáčku.
Olúpte strúčiky cesnaku a odložte bokom. Zeler olúpte, vložte do mixéra a na chvíľu premiešajte, aby ste získali veľmi jemne nasekanú zmes.
Nalejte olej do panvice, pridajte strúčiky cesnaku a nakrájaný zeler. Nechajte 2 – 3 minúty prejsť chute.
Nalejte konzervu s lúpanými paradajkami a povaríme asi 15 minút. Odstráňte strúčiky cesnaku a potom všetko vlejte do hrnca s fazuľou.
aríme a kontrolujeme asi 2 hodiny alebo kým fazuľa nedosiahne požadovanú konzistenciu. Po uplynutí tejto doby sa uistite, či je fazuľa skôr polievková, vyberte bobkové listy, ochutíme soľou.
Nakoniec pridáme variť cestoviny priamo do hrnca, dávajte pozor, aby ste často miešali, aby sa zabránilo prilepeniu na dno. Akonáhle sú cestoviny uvarené, odstavte ich a pridajte mleté čierne korenie.
Vaše cestoviny a fazuľa v neapolskom štýle sú pripravené na podávanie.
Konzistencia je ani hustá ani riedka ????.
Dobrú chuť