Orata in acqua pazza – Pražma v šialenej vode
V jednoduchosti je krása a elegancia. Jednoduchý recept na pražmu v šialenej vode, ktorého výsledok je úplne dokonalý.
Ak ešte váhate, či recept vyskúšate, tak neváhajte!
Ingrediencie
-
Ryba pražma3 – 4 ks
-
Petržlenová vňať
-
Paradajky cherry20 ks
-
Olivový olej
-
Pohárik vody1
-
Strúčik cesnaku1
-
Soľpodľa chuti
Pripravíme si všetky potrebné suroviny a pustime sa do toho.
Očistime pražmu aj od šupín a následne si pripravíme rozľahlú panvicu, kde vlejeme olivový olej (cca 4-5 lyžice – ja dávam okom ????) a položíme pražmu.
Vložíme nakrájané cherry paradajky, petržlenovú vňať a cesnak, spolu s vodou.
Začneme variť, od bodu varu 15-20 minút – treba sledovať, záleží od veľkosti rýb.
Ako zistíme, že je ryba uvarená? Oko musí byť komplet BIELE!
Dobrú chuť – podávať môžeme s dobrým bielym vínom.