Talianska bruschetta
Konečne po uponáhlanom týždni sadnem na terasu a prehodím pár slov s priateľmi a tu ku dokonalosti letného večera chýba už len úplná jednoduchosť a tou je práve v názve spomínaná BRUSCHETTA.
Tak si predstavujem ešte v zimných mesiacoch moje letné posedenia.
Ako pripraviť chutnú BRUSCHETTU?
-
Suchý chlieb
-
Cherry paradajky
-
Cesnak
-
Kvalitný olivový olej
-
Soľ
-
Bazalka
Nič zložité, strašne jednoduché, nie darmo sa viaže v minulosti na najchudobnejšiu sociálnu vrstvu. Nevyhodiť ani posledný kúsok suchého chleba.
A keďže chlieb sa naozaj vyhadzovať nemá a je úplne jedno či to bolo v minulosti alebo je to teraz či v budúcnosti, tak práve bruschetta nám ho pomôže spracovať.
Ako pripraviť chutnú BRUSCHETTU?
Starší suchý chlieb opečieme, alebo jednoducho dáme do TOAST-ovača, tiež je možnosť využiť gril v rúre.
Pridáme paradajky a bylinky
Pripravíme si na drobnunko nakrájané cherry paradajky, samozrejme, že tie najlepšie sú z vlastnej záhradky, zmiešame ich s pretlačeným cesnakom a polejeme kvalitným olivovým olejom, posolíme a pridáme natrhané listy BAZALKY. Pozor listy nekrájame, ale natrháme.
Môžeme servírovať
Keď je chlieb pripravený, naservírujeme na … samozremje top je náš keramický lopár BRUSCHETTA, ktorý nájdete tu: Keramické pizza taniere a lopáre.
Je to naozaj veľmi jednoduché jedlo, ale o to viac chutné. Práve preto si BRUSCHETTA získla miesto predjedál v talianskych reštauráciách tak ako v TALIANSKU, tak aj po celom svete.
Ochutnajte ju aj vy a viac sa jej nevzdáte.
Prajem vám krásne posedenia s vašou rodinkou a vašimi priateľmi – verím, že už skoro si tieto posedenia budeme môcť dovoliť.