Novinky

Talianska bruschetta

Talianska bruschetta

Konečne po uponáhlanom týždni sadnem na terasu a prehodím pár slov s priateľmi a tu ku dokonalosti letného večera chýba už len úplná jednoduchosť a tou je práve v názve spomínaná BRUSCHETTA.

Tak si predstavujem ešte v zimných mesiacoch moje letné posedenia.

Ako pripraviť chutnú BRUSCHETTU?

Ingrediencie:
  • Suchý chlieb
  • Cherry paradajky
  • Cesnak
  • Kvalitný olivový olej
  • Soľ
  • Bazalka

Nič zložité, strašne jednoduché, nie darmo sa viaže v minulosti na najchudobnejšiu sociálnu vrstvu. Nevyhodiť ani posledný kúsok suchého chleba.

A keďže chlieb sa naozaj vyhadzovať nemá a je úplne jedno či to bolo v minulosti alebo je to teraz či v budúcnosti, tak práve bruschetta nám ho pomôže spracovať.

1. krok

Ako pripraviť chutnú BRUSCHETTU?

Starší suchý chlieb opečieme, alebo jednoducho dáme do TOAST-ovača, tiež je možnosť využiť gril v rúre.

2. krok

Pridáme paradajky a bylinky

Pripravíme si na drobnunko nakrájané cherry paradajky, samozrejme, že tie najlepšie sú z vlastnej záhradky, zmiešame ich s pretlačeným cesnakom a polejeme kvalitným olivovým olejom, posolíme a pridáme natrhané listy BAZALKY. Pozor listy nekrájame, ale natrháme.

3. krok

Môžeme servírovať

Keď je chlieb pripravený, naservírujeme na … samozremje top je náš keramický lopár BRUSCHETTA, ktorý nájdete tu: Keramické pizza taniere a lopáre.

Je to naozaj veľmi jednoduché jedlo, ale o to viac chutné. Práve preto si BRUSCHETTA získla miesto predjedál v talianskych reštauráciách tak ako v TALIANSKU, tak aj po celom svete.

Ochutnajte ju aj vy a viac sa jej nevzdáte.

Prajem vám krásne posedenia s vašou rodinkou a vašimi priateľmi – verím, že už skoro si tieto posedenia budeme môcť dovoliť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.