Novinky

Talianska frittata

Talianska frittata

Talianska frittata – nič nevyhadzujeme, alebo originálna desiata aj pre deti.

Ostali vám špagety/cestoviny z obeda? Nie, netreba ich vyhadzovať, nechajte ich „vyschnúť“ a večer môžete prichystať pochúťku, ktorá poteší aj druhý deň napríklad ako desiata.

Ingrediencie

Potrebujeme:
  • Ryba pražma
    3 – 4 ks
  • Petržlenová vňať
  • Paradajky cherry
    20 ks
  • Olivový olej
  • Pohárik vody
    1
  • Strúčik cesnaku
    1
  • Soľ
    podľa chuti

Dnes si pripravíme taliansku frittatu. Jednoduché, ale mimoriadne chutné jedlo na každú príležitosť.

1. krok

Pripravíme si samotné špagety alebo s paradajkovou omáčkou, jednoducho také, aké ste ich mali na obed.

2. krok

K špagetám pridáme 1 alebo 2 vajíčka, vymiešané so soľkou, korením a parmezánom, všetko pekne zmiešame.

3. krok

Pripravíme si panvicu, rozohrejeme olivový olej a vložíme „špagetovú zmes„.

4. krok

Špagety pritlačíme a upravíme ich tak, aby boli uhladené a necháme na najmenšom ohni piecť 15 až 20 minút z jednej aj druhej strany.

Typ na otáčanie: priložíme na panvicu tanier s vačším priemerom od panvice, pretočíme a vložíme naspäť do panvice druhou stranou.

5. krok

Keď je Talianska frittata hotová – výsledok je favolózny – špagety sú chrumkavé na povrchu a jemné vo vnútri.

A v neposlednom rade doporučujeme, ako inak, našu taliansku keramiku na servírovanie.

ZO ZAUJÍMAVOSTÍ:

…. taká typická neapolská rodinka sa chystá na pláž a práve FRITTATA bude jedna z mnoho doma prichystaných jedál, ktoré si so sebou vezme…

Jednoducho nesmie chýbať, je to také praktické a šikovné jedlo. Pochvaľujú si ho tak ako dospeláci, tak aj deťúrence.

Vyskúšajte a dajte mi vedieť ako sa vám podarila a ako vám chutila. Tešíme sa, že zdieľate naše malé zaujímavosti aj pre vašich priateľov.

DOBRÚ CHUŤ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.