Talianska frittata
Talianska frittata – nič nevyhadzujeme, alebo originálna desiata aj pre deti.
Ostali vám špagety/cestoviny z obeda? Nie, netreba ich vyhadzovať, nechajte ich „vyschnúť“ a večer môžete prichystať pochúťku, ktorá poteší aj druhý deň napríklad ako desiata.
Ingrediencie
-
Ryba pražma3 – 4 ks
-
Petržlenová vňať
-
Paradajky cherry20 ks
-
Olivový olej
-
Pohárik vody1
-
Strúčik cesnaku1
-
Soľpodľa chuti
Dnes si pripravíme taliansku frittatu. Jednoduché, ale mimoriadne chutné jedlo na každú príležitosť.
Pripravíme si samotné špagety alebo s paradajkovou omáčkou, jednoducho také, aké ste ich mali na obed.
K špagetám pridáme 1 alebo 2 vajíčka, vymiešané so soľkou, korením a parmezánom, všetko pekne zmiešame.
Pripravíme si panvicu, rozohrejeme olivový olej a vložíme „špagetovú zmes„.
Špagety pritlačíme a upravíme ich tak, aby boli uhladené a necháme na najmenšom ohni piecť 15 až 20 minút z jednej aj druhej strany.
Typ na otáčanie: priložíme na panvicu tanier s vačším priemerom od panvice, pretočíme a vložíme naspäť do panvice druhou stranou.
Keď je Talianska frittata hotová – výsledok je favolózny – špagety sú chrumkavé na povrchu a jemné vo vnútri.
A v neposlednom rade doporučujeme, ako inak, našu taliansku keramiku na servírovanie.
ZO ZAUJÍMAVOSTÍ:
…. taká typická neapolská rodinka sa chystá na pláž a práve FRITTATA bude jedna z mnoho doma prichystaných jedál, ktoré si so sebou vezme…
Jednoducho nesmie chýbať, je to také praktické a šikovné jedlo. Pochvaľujú si ho tak ako dospeláci, tak aj deťúrence.
Vyskúšajte a dajte mi vedieť ako sa vám podarila a ako vám chutila. Tešíme sa, že zdieľate naše malé zaujímavosti aj pre vašich priateľov.
DOBRÚ CHUŤ