Taralli Napoletani
Pasquale<
Pasquale
26 marca, 2021

Taralli Napoletani

Rýchle Taralli Napoletani, ktoré sú mimoriadne chutné a ten, kto obľubuje pivo, si bude pochvaľovať. 🙃 KEĎ VYSKÚŠATE HOĎTE MI FOTO DO KOMENTU A ČI CHUTILI 🙂
Robte Taralli podľa postupu a budú TOP.

Čo budeme potrebovať?

Pripravte si všetky tieto ingrediencie na úžasné Taralli Napoletani. ;-)
Ingrediencie:
  • Múka 00
    500g
  • Bravčová masť
    160g
  • Mandle
    100g
  • Hladká soľ
    1/2 lyžičky
  • Čierne mleté korenie
    1/2 lyžičky
  • Voda
    1 pohár

Vyskúšajte tento recept na originálne talianske Taralli Napoletani.

1. krok

Príprava kvásku

Zmiešame 100g múky a rozdrvené kvasnice v troške vlažnej vody, vymiesine, prikryjeme a treba nechať „pracovať“ 2 hodiny.

2. krok

Cesto na Taralli Napoletani

Keď je kvások pripravený, vypracujte cesto – múka, kvások, korenie, soľ a polovica z mandlí (rozdrvené), druhá polovica slúži na ozdobu, pridáme masť.

Ak je treba, postupne pridajte vodu a nechajte všetko pracovať aspoň 10 minút.

3. krok

Pripravíme „špagátiky“

Keď je cesto spracované, natrháme ho a vypracujeme cca 15cm dlhé „špagátiky“ o hrúbke malíčka. Následne 2 ks „špagátov“ prepletiene do kruhu a spojíme, ozdobíme mandlami.

4. krok

Necháme vykysnúť

Naše Taralli Napoletani teraz položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte vykysnúť ďaľšiu hodinku.

5. krok

Taralli pečieme

Rúra vyhrejeme na 200°C – Taralli  vložíme na 20 minút a potom rúru znížime na 180°C na ďaľších 20-25min (kontrolujeme).

Taralli Napoletani recept

Dobrú chuť,
Pasquale

Nákupný košík
Žiadne produkty v košíku.
COOKIES

Používaním tejto stráky súhlasite s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.

Tovar bol vložený do košíka