Limoncello - recept
Pasquale<
Pasquale
6 augusta, 2021

Limoncello

Limoncello je lahodný domáci citrónový likér, ktorý najlepšie chutí vychladený. Ako pripravíme domáce limoncello?

Ingrediencie

Pripravíme si
  • Kôru zo 4 citrónov
  • Čistý alkohol
    1 liter
  • Cukor
    750 g
  • Voda
    1 - 1.2 litra

Potrebujeme kôru z citrónu, ktorý nie je chemicky šetrený!

Limoncella - recept

1. krok

Potrebujeme čistý alkohol, nádobu, kde vložíme citrónovú kôru cca zo 4 veľkých citrónov a zalejeme ju 1 L čistého alkoholu.

Limoncella - recept

Limoncella - recept

2. krok

Keď to máme hotové, na 8 dní nádobu zatvoríme a každý deň pretrepeme.

Limoncella - recept

3. krok

Následne po 8 dňoch pripravím 750g cukor, 1 L vody až 1,2 L vody (záleží či máte radi slabšie alebo silnejšie, resp. tuhšie) a potom cukor aj vodu vlejeme do pripravenej zmesy, premiešame pokiaľ sa nerozpustí cukor.

Necháme odstáť cca hodinku, znova premiešame a vyberieme, vyždímame citrónovú kôru.

Limoncello nalejeme do fliaš a necháme ešte cca 20 dní na chladnom mieste odpočinúť.

4. krok

Podávame chladené do vychladených pohárikov.

Limoncella - recept

S motívom citrónov nájdete v našom e-shope mnoho keramických doplnkov.

Takto si môžete pripraviť nápoj aj z citrónov a pomarančov alebo citrón a mandarinka. 🙂

Nákupný košík
Žiadne produkty v košíku.
COOKIES

Používaním tejto stráky súhlasite s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.

Tovar bol vložený do košíka