Ingrediencie
-
Múka na pizzu500 g
-
Soľ1 - 1 a pol lyžičky
-
Cukor1 lyžička
-
Čerstvé kvasnice25 g
-
Vlažná voda400 ml
-
Olivový olej2 lyžice
-
Paradajková šťava
-
Mozzarella
-
Olivový olej
-
Zemiakové hranolky(podľa potreby)
Postup je nasledovný:
Do obľúbenej misky na cesto nasypem preosiatu múku, v strede spravím jamku, kde nadrvím droždie a vodu cca 100ml, posypem cukrom.
Pri izbovej teplote nechám pracovať.
Keď je pripravený kvások, na múku po okrajoch pridám soľ, olivový olej a začnem cesto pomaly spracovávať, postupne pridám aj ostatnú vodu, podľa toho koľko cesto pýta.
Ja miesenie robím ručne a minimálne pol hodinu, pokiaľ nevznikne fakt pekne vypracované cestíčko.
Ak už je pripravené, posypem ešte troškou múky a prekryjem bavlnenou utierkou. Nechám ho pracovať aj 2,5 až 3 hodiny.
Keď čas uplynul a cesto je pripravené, rozdelím ho na dve časti a na plech pretretý olejom, z neho vytvarujem kruh, obdĺžnik – ako obľubujete vy.
Pridám prísady – paradajkovú šťavu, mozzarellu a upečené hranolky… pečieme v rúre – podľa mojej na 210°C cca 15 až 20 minút (ustriehnite tú vašu)
BUON DIVERTIMENTO – BUON APETTITO