Táto chutná pizza je ochutená so špecifickou klobásou, ktorá sa nazýva HROT NOŽA. Tento názov je typický z dôvodu, že ide o hrubo sekanú klobásu získanú nasekaním bravčových častí, ako sú pliecka, slanina, stehno a škvarky, na kocky.
Ako sa robí tá najlepšia pizza?
Časti, ktoré sa nikdy nemelú, pretože teplo stroja by zmenilo chuť klobásy. Ďalšie dve ingrediencie sú mozzarella a cime di rapa, tiež nazývané brokoli, ktoré sa do slovenčiny ťažko prekladajú.
Najlepší preklad je asi – brokoli. Tieto broccoletti sa najskôr osmahnú na panvici s olivovým olejom, soľou a cesnakom a akonáhle zvädnú, dajú sa na pizzu, na bielom základe.
To znamená bez paradajkového základu – najskôr mozzarella, potom brokolica a nakrájaná klobása!
Túto pizzu vyskúšajte
Odporúčam pri vašej návšteve Neapolu vyskúšať, hneď ako ju v ponuke nájdete! Opýtajte sa, o aký druh klobásy sa jedná a ak sa pripravuje takto, oplatí sa vyskúšať! 🙂
PS: viete že kombinácia klobáska a ,,broccoletti,, nie je náhodná? Broccoletti pomáhajú tráveniu 🙂
Dobrú chuť!